FAQ

Będąc na estibook.pl wejdź w zakładkę „Dla biznesu” i kliknij ikonę Zarejestruj. Wybierz dowolny plan taryfowy, który cię interesuje, uzupełnij formularz i wybierz „Dalej”. Na wprowadzony adres mail otrzymasz potwierdzenie rejestracji firmy. Postępuj zgodnie z instrukcjami jakie otrzymasz w mailu.

Zaloguj się na swoim koncie i wybierz ikonę USTAWIENIA w prawym górnym rogu ekranu. Sprawdź czy wszystkie dane firmy się zgadzają. Sprawdź ilość dostępnych sms na twoim koncie Dokup potrzebną ilość wpisując odpowiednią liczbę w okienku, zatwierdź ikona DOKUP. Zatwierdź zmiany ikoną ZMIEŃ DANE.

Zarówno nazwa jak i adres lokalu mogą się różnić od danych rejestrowych firmy. Aby je uzupełnić wejdź w zakładkę MOJE LOKALE w lewym pasku manu. Wybierz ikonę NOWY LOKAL i uzupełnij wszystkie niezbędne dane teleadresowe oraz zdjęcia. Wpisz dane kontaktowe do lokalu oraz godziny otwarcia. Dodaj opis lokalu, który podkreśli charakter i atmosferę miejsca. Pamiętaj o zapamiętaniu wszystkich zmian potwierdzając ikoną ZAPISZ.

Z menu po lewej stronie wybierz „PRZEGLĄD USŁUG”. W prawym górnym rogu pokaże się ikona „NOWA USŁUGA”, uzupełnij wszystkie niezbędne pola, potwierdź ikoną ZAPISZ.

W tym celu wejdź w usługę wybierz ikonę „ EDYTUJ” w prawym górnym rogu. W danych podstawowych usługi znajdziesz pola „DATA ZAWIESZENIA USŁUGI”, wprowadź zakres dat w jakim usługa ma być niewidoczna w ofercie Twojego salonu.

Tak, możesz importować swoją ofertę do systemu, w tym celu skontaktuj się z nami na: info@estibook.pl, ustalimy szczegóły.

Każdą usługę można zaprezentować pokazując stałą cenę bądź przedział cenowy. Aby klient miał odniesienie jakich kosztów się spodziewać wprowadź min i max cenę jaką przewidujesz dla danej usługi.

Niektóre zabiegi są wykonywane przy wykorzystaniu jednego urządzenia lub w tym samym gabinecie. Jeśli dodasz gabinety i urządzenia wykorzystywane do zabiegów system będzie myślał za Ciebie i nie pozwoli na umówienie w jednym czasie dwóch różnych zabiegów, do których niezbędny jest ten sam gabinet lub maszyna.

Z menu po lewej stronie wybierz PRZEGLĄD SPRZĘTU. W prawym górnym rogu ekranu wybierz NOWY SPRZĘT. Uzupełnij wszystkie niezbędne pola i koniecznie dodaj sprzęt/gabinet do usług które są wykonywane przy jego użyciu. Zaznacz usługę i kliknij na niebieską pojedynczą strzałkę. Usługa zostanie przeniesiona do pola obok, potwierdź ikona ZAPISZ.

Z menu po lewej stronie wybierz „PRZEGLĄD PRACOWNIKÓW”. Właściciel lokalu jest przez system dodawany automatycznie. W prawym górnym rogu ekranu wybierz NOWY PRACOWNIK. Wprowadź wszystkie niezbędne dane. Możesz zdecydować czy Twój pracownik ma być widoczny w wizytówce lokalu dla klientów. Wprowadź adres mailowy pracownika, do którego ma dostęp także poza godzinami pracy, będzie otrzymywał powiadomienia o nowych wizytach automatycznie.

Nic prostszego, w kontakt mailowy pracownika wprowadź maila, do którego mają dostęp osoby które mają otrzymywać powiadomienia, może np.: adres mailowy salonu

System wyśle powiadomienie na adres mailowy salonu za każdym razem gdy pojawi się nowa rezerwacja.

Tak, system analizuje wszystkie rezerwacje i te online i te wprowadzone ręcznie przez pracownika.

Ty sam wiesz najlepiej jakim zaufaniem darzysz swoich pracowników. Możesz sam zdecydować jakie dane udostępnić każdemu z nich z osobna wybierając jedną z ról zdefiniowaną w systemie bądź zapisując nowe role niezbędne do realizacji obowiązków jednocześnie chroniąc dane wrażliwe Twojego biznesu.

Z lewego menu wybierz „PRZEGLĄD RÓL” i NOWA ROLA z prawego górnego rogu ekranu. Nazwij rolę np. Recepcja. W polu „ UPRAWNIENIA” po prawej stronie ekranu widzisz wszystkie moduły systemu. Klikając na znak + rozwijasz widok podmodułów. Zaznacz w okienku przy opisie każdy element jaki chcesz udostępnić pracownikowi.

Zmień rolę edytując obecną lub stwórz nową rolę i podłącz pod nią pracownika. Rolę edytujesz wchodząc w menu PRACOWNICY ->PRZEGLĄD RÓL. Z okna po prawej stronie ekranu odznacz moduły, które chcesz wyłączyć z podglądu uprawnień.

SMS wysyłamy automatycznie gdy: 1. Masz dostępne smsy w swoim pakiecie (w ustawieniach biznesu jest info o tym, ile jest dostępnych smsów). 2. Gdy Klient doda nową rezerwacje on-line otrzymuje potwierdzenie rezerwacji 3. O godz. 7:00 rano w dniu wizyty wysyłamy przypomnienia o wizycie do Klienta. 4. Gdy ustawisz datę planowanego kolejnego zabiegu, system automatycznie wyśle tego dnia przypomnienie do Klienta i zaprosi go do umówienia kolejnej wizyty w Twoim salonie. 5. Gdy zmienisz status rezerwacji i ją anulujesz – system wyśle SMS do Klienta. 6. Gdy wpiszesz nową rezerwację wprost do kalendarza Estibook – potwierdzenie jest wysyłane automatycznie smsem tylko do Klienta.

Tak w Ustawieniach profili salon może dokupić smsy. Generuje się automatycznie nowa transakcja. Dokupiony pakiet sms jest ważny od dnia zakupu przez miesiąc, po tym okresie system automatycznie zeruje saldo.

W tym celu korzystaj z modułu MARKETING SMS. W prawym górnym rogu ekranu wybierz NOWY SZABLON SMS. Wpisz treść wiadomości i zapisz ją. Następnie wybierz ZOBACZ, sprawdź czy w treści nie ma błędów i wybierz do kogo chcesz ją wysłać. I już załatwione!

Każdy z utworzonych szablonów wiadomości marketingowych sms ma nadany status: Nowy, Wysłany, W trakcie wysyłki. Wchodząc w szczegóły szablonu możesz sprawdzić wszystkie numery telefonu pod które wiadomość została wysłana.

Każdy z utworzonych szablonów wiadomości marketingowych sms ma nadany status: Nowy, Wysłany, W trakcie wysyłki. Wchodząc w szczegóły szablonu możesz sprawdzić wszystkie numery telefonu pod które wiadomość została wysłana.

Jest to moduł stworzony po to aby umożliwić Ci tworzenie profesjonalnych newsletterów i wysyłać do klientów, wtedy, kiedy masz taką potrzebę. Wybierz NOWY SZABLON MAIL w prawym górnym rogu ekranu i działaj. Dodaj swoją treść, zdjęcie lub grafikę. Jeśli chcesz aby grafika znajdowała się w środku tekstu wstaw ścieżkę dostępu do pliku w miejscu gdzie ma się znajdować . Wybierz grono adresatów i WYŚLIJ. Zadbaliśmy o to aby szablon był zgodny z wytycznymi antyspamowymi.

Tak możesz wygenerować raport dla każdego pracownika osobo za dowolny okres czasu jaki chcesz sprawdzić.

Tak sprawdź szczegóły w module RAPORTY -> RAPORT PRACOWNIKÓW.

W GRAFIKU REZERWACJI wybierz opcję NOTATKA DLA PRACOWNIKA w prawym górnym rogu. Wybierz datę, dla kogo jest informacja i zapisz. Wiadomość pojawi się automatycznie w grafiku danej osoby.

W panelu BAZA KLIENTÓW, GRUPY KLIENTÓW utwórz kategorie niezbędne do personalizacji komunikacji z klientami. Możesz utworzyć dowolną ilość grup i korzystać z nich przy wysyłaniu newsletterów i wiadomości sms.

Wszystkie dane niezbędne do kontaktu ale bez danych wrażliwych. Dodatkowo możesz dodawać opisy i notatki swoich klientów widoczne tylko dla ciebie i twoich pracowników. Po każdym zabiegu dodaj opis użytych preparatów czy zaleceń pozabiegowych. Przy kolejnej wizycie szybko sprawdzisz co robiliście ostatnio. Twój klient też będzie mógł sprawdzić online informacje zapisane w Karcie Klienta.

Hmmm, zamykasz możliwość dotarcia do Ciebie klientom dla których smartfon to ulubiona metoda rezerwacji ale to Twój wybór. Oczywiście możesz wyłączyć rezerwacje online w profilu lokalu. Menu po lewej stronie, Przegląd Lokali -> Blokada rezerwacji przez serwis.

Tak jest to możliwe tylko ręcznie. W trakcie realizacji usługi pracownik może mieć okienko 20-30 min, możesz ten czas wykorzystać przypisując mu ręcznie wykonanie innej usługi jeśli będzie taka potrzeba.

WRÓĆ DO STRONY GŁÓWNEJ
ZAREJESTRUJ SIĘ

i zarezerwuj już teraz
interesującą Cię usługę